Γκρίνσπαν και μετοχές ανεβάζουν τα ομόλογα

Ανοδικές τάσεις το πρωί της Παρασκευής για την ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, που αποτελεί εκ νέου επενδυτικό καταφύγιο, ύστερα από τις σαφείς προειδοποιήσεις Γκρίνσπαν για την οικονομία, και την υποχώρηση των μετοχών που ακολουθεί.

Μετά τις σαφείς προειδοποιήσεις Γκρίνσπαν για την οικονομία, και την υποχώρηση των μετοχών που ακολουθεί, η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων ενισχύεται το πρωί της Παρασκευής, αποτελώντας για ακόμη μια φορά το ασφαλές καταφύγιο των επενδυτών.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο κινείται οριακά ανοδικά κατά 0,04%, το αντίστοιχο γερμανικό κερδίζει 0,28%, ενώ και στην εγχώρια αγορά το ελληνικό 10ετές βρίσκεται στο +0,42% με την απόδοσή του στο 4,75%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, δεν είναι μόνο οι παρατηρήσεις του επικεφαλής της FED για υποχώρηση της οικονομίας των ΗΠΑ -εάν δεν συγκρατηθούν οι δαπάνες, και εάν πραγματοποιηθεί επίθεση στο Ιράκ- αλλά και η υποχώρηση των χρηματιστηρίων που οι δηλώσεις αυτές επιφέρουν, που ενισχύουν τα ομόλογα.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί από τις χθεσινές ομιλίες Μπους και Γκρίνσπαν, θα ενισχυθεί ή όχι από τους σημερινούς μακροοικονομικούς δείκτες που αναμένονται στις ΗΠΑ (Δείκτης τιμών παραγωγού Αυγούστου, Λιανικές πωλήσεις Αυγούστου, Δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Michigan Σεπτεμβρίου).

Στη διατραπεζική αγορά, η εικόνα παραμένει σταθερή τις τελευταίες ημέρες, με τα euribor ενός και 3μηνών πέριξ του 3,31%, με το δεύτερο να σημειώνει το πρωί της Παρασκευής οριακή υποχώρηση κατά 0,09%. Αντίθετα, στο 3,28% διαμορφώνεται το euribor 6μηνών υποχωρώντας κατά 1,00%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v