Ομόλογα: Αγοραστικό ενδιαφέρον στην εγχώρια αγορά

Θετικά επηρεάζει τις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων η εκτίμηση ότι η αυριανή ανακοίνωση του δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW στη Γερμανία θα παρουσιάσει υποχώρηση για τρίτο συνεχόμενο μήνα. Αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε στην εγχώρια αγορά με το τζίρο στα 3,6 δισ. ευρώ.

Θετικά επηρεάζει τις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων η εκτίμηση ότι η αυριανή ανακοίνωση του δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW στη Γερμανία θα παρουσιάσει υποχώρηση για τρίτο συνεχόμενο μήνα, διατηρώντας στο προσκήνιο τον προβληματισμό για την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη.

Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά ομολόγων παρατηρήθηκε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον. Το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 3,661 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,075 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα εντολές πώλησης. Τη μεγαλύτερη συναλλακτική κίνηση παρουσίασε η νέα έκδοση πενταετών ομολόγων (λήξεως Απρ.2007) με 478 εκατ. ευρώ καθώς και η παλαιότερη έκδοση πενταετών τίτλων (λήξεως Ιαν. 2004) με 370 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο 0,34% με την απόδοση του ελληνικού 10ετους ομολόγου να διατηρείται στο 4,72% και του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στο 4,37%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια δεν σημείωσαν αξιόλογες μεταβολές. Ετσι το επιτόκιο μίας ημέρας διατηρήθηκε αμετάβλητο στο 3,30%, ενώ στο ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 3,30% παρέμεινε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του μήνα, ενώ με σημαντική υποχώρηση στο 3,23% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v