Οι αγορές κυριάρχησαν και σήμερα στα ομόλογα

Ενισχύθηκαν και σήμερα οι τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων επηρρεαζόμενες θετικά από την πτώση των χρηματιστηρίων. Στην εγχώρια αγορά κυριάρχησαν και σήμερα οι αγορές με το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ να διαμορφώνεται στα 3 δισ. ευρώ.

Ενισχύθηκαν και σήμερα οι τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων επηρρεαζόμενες θετικά από την πτώση των χρηματιστηρίων. Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά ομολόγων κυριάρχησαν και σήμερα οι αγορές με το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ να διαμορφώνεται στα 3,026 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,73 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 1,296 δισ. ευρώ εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα παρατηρήθηκε στη νέα έκδοση 10ετών ομολόγων με 415 εκατ. ευρώ και στην παλαιότερη έκδοση πενταετών ομολόγων (Ιαν. 04) με 390 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο 0,34% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να παραμένει αμετάβλητη στο 4,72% και του αντίστοιχου γερμανικού στο 4,38%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ετσι το επιτόκιο μίας ημέρας αυξήθηκε οριακά στο 3,31%, ενώ στο ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 3,31% παρέμεινε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα και με οριακή άνοδο στο 3,25% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v