Η απόφαση του Ιράκ ”πιέζει” χαμηλότερα τα ομόλογα

Πτωτική τάση ακολουθούν το πρωί της Τρίτης τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς η απόφαση του Ιράκ να δεχθεί τους διεθνείς παρατηρητές άνευ όρων, επιδρά αρνητικά στην αγορά ομολογιών, ενισχύοντας αντίθετα τις κεφαλαιαγορές.

Αρνητικά επιδρά στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων η απόφαση του Ιράκ να δεχθεί τους διεθνείς παρατηρητές άνευ όρων, που ενισχύει αντιθέτως τις κεφαλαιαγορές.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο υποχωρεί κατά 0,05%, το αντίστοιχο γερμανικό κατά 0,52%, ενώ στην εγχώρια αγορά το ελληνικό 10ετές υποχωρεί κατά 0,38% με την απόδοσή του στο 4,75%.

Οι αναλυτές, πάντως, της αγοράς εκτιμούν ότι τα πράγματα δεν είναι εντελώς ξεκάθαρα, καθώς το ενδεχόμενο επίθεσης έχει μεν απομακρυνθεί χρονικά, κανείς ωστόσο δεν γνωρίζει την αντίδραση των ΗΠΑ και τα μελλοντικά τους σχέδια. Οι ίδιοι τονίζουν ότι η κατάσταση είναι ρευστή και ότι σε ενδεχόμενη αδιάλλακτη στάση των ΗΠΑ, οι επενδυτές θα επιστρέψουν στην ασφάλεια των ομολόγων.

Στη διατραπεζική αγορά, το κλίμα είναι αντίθετα θετικό, με το euribor 1μηνός να παραμένει σταθερό στο 3,31% και το αντίστοιχο 3μηνών να βρίσκεται στα ίδια επίπεδα καταγράφοντας άνοδο 0,03%. Παράλληλα, ανοδική πορεία κατά 0,18% καταγράφει και το euribor 6μηνών πλησιάζοντας το 3,29%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v