Τα ομόλογα κερδίζουν και σήμερα τους επενδυτές

Η πτωτικές τάσεις των μετοχών και η απομάκρυνση του ενδεχόμενου μείωσης των ευρωπαϊκών επιτοκίων, οδηγούν σε άνοδο τις τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων. Το spread διαμορφώθηκε στις 35,50 μονάδες βάσης.

Η πτωτικές τάσεις των μετοχών και η απομάκρυνση του ενδεχόμενου μείωσης των ευρωπαϊκών επιτοκίων, οδηγούν σε άνοδο τις τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων. Θετικά στις αγορές ομολόγων επιδρά και η αστάθεια στη Μέση Ανατολή.

Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά παρατηρήθηκε και σήμερα έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον. Το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 3,493 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,905 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 1,588 δισ. ευρώ εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα παρατηρήθηκε στη νέα έκδοση των πενταετών ομολόγων με 380 εκατ. ευρώ, καθώς και στη νέα έκδοση 10ετών τίτλων με 330 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο περιορίστηκε ελαφρώς με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να υποχωρεί οριακά στο 4,64% και αυτή του αντίστοιχου γερμανικού στο 4,303%.

Στην εγχώρια αγορά οι τιμές των ελληνικών δεκαετών ομολόγων κινήθηκαν ανοδικά σημειώνοντας αύξηση 0,10% ακολουθώντας την τάση των αντίστοιχων γερμανικών τίτλων. Οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών τίτλων υποχώρησαν και διατηρήθηκαν στα κατώτερα επίπεδα των τελευταίων 10 μηνών, εξαιτίας της πτώσης του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογες μεταβολές. Το euribor στη διάρκεια του μήνα διαμορφώθηκε στο 3,31%, στο τρίμηνο στο 3,31%, στο εξάμηνο 3,26% και στο έτος 3,20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v