Μικτές τάσεις στις αγορές ομολόγων

Μικτές τάσεις επικράτησαν σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, ενώ στην εγχώρια δευτερογενή αγορά σε σύνολο συναλλαγών 3,127 δισ. ευρώ, τα 1,54 αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 1,58 εντολές πώλησης.

Μικτές τάσεις επικράτησαν σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, καθώς επίσης και στην εγχώρια δευτερογενή αγορά. Το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 3,127 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,54 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 1,58 δισ. ευρώ εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα παρατηρήθηκε στη νέα έκδοση πενταετών ομολόγων με 521 εκατ. ευρώ, καθώς και στην παλαιότερη έκδοση πενταετών τίτλων (Ιαν. 04). Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο 0,3394% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου να διαμορφώνεται στο 4,67% και αυτή του αντίστοιχου γερμανικού στο 4,32%.



Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ετσι το επιτόκιο μίας ημέρας διατηρήθηκε στο 3,31%, ενώ στο ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 3,31% παρέμεινε και το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα, ενώ με υποχώρηση στο 3,20% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v