Μικρές διακυμάνσεις για τα ομόλογα

Οριακές διακυμάνσεις παρατηρούνται το πρωί της Πέμπτης όσον αφορά στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, η οποία δεν δείχνει να εκμεταλλεύεται το κλίμα αστάθειας των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών, με τους αναλυτές να εκφράζουν επιφυλάξεις για τη χρονική διάρκεια της ανοδικής πορείας στην αγορά ομολόγων.

Η αδυναμία της ευρωπαϊκής αγοράς ομολόγων να εκμεταλλευτεί το κλίμα αστάθειας στα χρηματιστήρια, αλλά και οι επιφυλάξεις των αναλυτών για το πόσο μπορεί να διαρκέσει η ανοδική τάση στα ομόλογα, συνθέτουν την εικόνα της εν λόγω αγοράς το πρωί της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο διαπραγματεύεται ελάχιστα ανοδικά κατά 0,005%, ενώ το γερμανικό καταγράφει άνοδο 0,13%. Στην εγχώρια αγορά, το ελληνικό δεκαετές κινείται οριακά ανοδικά κατά 0,06% με την απόδοσή του στο 4,66%.

Οι αναλυτές της συγκεκριμένης αγοράς, εκτιμούν ότι οι επενδυτές έχουν ”κουραστεί” από την επί περίπου 6 μήνες σταθερά ανοδική πορεία της αγοράς, καθώς σε περίπτωση πολέμου δεν είναι σίγουρο ότι οι ομολογίες μπορούν να τους εξασφαλίσουν τα χρήματά τους. Οι ίδιοι εκφράζουν επιφυλάξεις για τη διάρκεια μιας συνεχιζόμενης τάσης ανόδου, παρά το κλίμα στα χρηματιστήρια.

Στη διατραπεζική αγορά το κλίμα είναι μικτό, με το euribor 1μηνός να κινείται κατά 0,06% ανοδικά στην περιοχή του 3,31%, ενώ υποχωρούν κατά 0,03% (στο 3,30%) το αντίστοιχο 3μηνών, και κατά 0,06% (στο 3,26%) το euribor 6μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v