Ρεκόρ συναλλαγών στην εγχώρια αγορά ομολόγων

Ανοδικά έκλεισαν οι τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων, ενώ στην εγχώρια αγορά παρατηρήθηκε έντονη συναλλακτική δραστηριότητα με τον όγκο των συναλλαγών να διαμορφώνεται σε επίπεδα ρεκόρ στα 5,31 δισ. ευρώ.

Με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην ανακοίνωση στοιχείων για τον δείκτη επιχειρηματικής δραστηριότητας (Ifo) στη Γερμανία αύριο και στη σημερινή συνεδρίαση της FOMC, οι τιμές των ομολόγων στις ευρωπαϊκές αγορές εμφανίστηκαν και σήμερα ενισχυμένες.



Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά ομολόγων παρατηρήθηκε έντονη συναλλακτική δραστηριότητα με τον όγκο των συναλλαγών να διαμορφώνεται σε επίπεδα ρεκόρ.

Η δημοπρασία των τριετών ομολόγων διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία, καθώς οι προσφορές των επενδυτών κάλυψαν πέντε φορές το ποσό που επιζητούσε να συγκεντρώσει το υπουργείο Οικονομικών, ενώ η απόδοση του τίτλου υποχώρησε κατά περίπου 1% σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοπρασία που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.

Το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 5,31 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3,205 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 2,105 δισ. ευρώ εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα εμφανίστηκε στα τριετή ομόλογα με 940 εκατ. ευρώ, καθώς και στα 10ετή ομόλογα με 520 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διευρύνθηκε οριακά στο 0,34% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διατηρείται στο 4,60% και του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στο 4,257%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια κινήθηκαν ανοδικά στις βραχυχρόνιες περιόδους. Ετσι το επιτόκιο μίας ημέρας αυξήθηκε στο 3,60%, ενώ με οριακή άνοδο στο 3,35% διαμορφώθηκε το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 3,31% παρέμεινε και το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός μήνα και με οριακή υποχώρηση στο 3,15% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v