Ξανά ανοδικά τα ομόλογα λόγω ευρωαγορών

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η αντιστρόφως ανάλογη σχέση μετοχών – ομολόγων, καθώς η εικόνα της ευρωπαϊκής αγοράς ομολογιών άλλαξε άρδην προς το θετικότερο, μετά το αρνητικό ”γύρισμα” των ευρωαγορών.

Θετικό ξανά το κλίμα στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, μετά το ”γύρισμα” των ευρωαγορών, έρχεται –σύμφωνα με τους αναλυτές- να επιβεβαιώσει την πάγια αντιστρόφως ανάλογη σχέση μεταξύ μετοχών – ομολόγων.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο κινείται οριακά θετικά κατά 0,02%, ενώ περισσότερο ισχυροποιούνται το αντίστοιχο γερμανικό κατά 0,25%, αλλά και το ελληνικό 10ετές κατά 0,15% με την απόδοση του τελευταίου να προσεγγίζει το 4,66%

Όπως χαρακτηριστικά τόνιζαν το πρωί οι αναλυτές της ABN Amro, ”όσο οι μετοχές δείχνουν να πιέζονται, θα ωθούνται ανοδικά τα ομόλογα”, σημειώνοντας ότι επιβεβαιώθηκαν στην εκτίμησή τους για βραχυπρόθεσμη θετική αντίδραση των χρηματιστηρίων. Παράλληλα, εξηγούν ότι ούτως ή άλλως, τα πρόσφατα μακροοικονομικά στοιχεία (ανεργία στη Γαλλία κτλ) ευνοούν την άνοδο των ομολόγων.

Στη διατραπεζική αγορά, θετική είναι η εικόνα την Παρασκευή, με το σύνολο των επιτοκίων euribor να κινούνται ανοδικά. Συγκεκριμένα, το euribor 1μηνός βρίσκεται στο +0,09% πλησιάζοντας το 3,22%, το αντίστοιχο 3μηνών κερδίζει 0,27%, διαμορφούμενο στο 3,29%, ενώ και το euribor 6μηνών καταγράφει άνοδο 0,16% πέριξ του 3,22%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v