Πτώση των τιμών στα ομόλογα

Η αντιστροφή των τάσεων στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έδωσε τέλος στην άνοδο των τιμών των ομολόγων. Έτσι σήμερα επικράτησαν οι πωλητές, ενώ το spread διαμορφώθηκε στις 35 μονάδες βάσης.

Η αντιστροφή των τάσεων στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έδωσε τέλος στην άνοδο των τιμών των ομολόγων. Έτσι σήμερα επικράτησαν οι πωλητές. Πτωτικές τάσεις επικράτησαν και την εγχώρια αγορά ομολόγων με τις τιμές να υποχωρούν σημαντικά ακολουθώντας την τάση των γερμανικών τίτλων.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για την εξέλιξη των δεικτών της ανεργία και των παραγγελιών διαρκών αγαθών, καθώς και τα θετικά σχόλια του προέδρου της FED για την πορεία της οικονομίας, έδωσαν ώθηση στις χρηματαγορές, με συνακόλουθο τις ρευστοποιήσεις στις αγορές ομολόγων. Ωστόσο, οι αναλυτές αναμένουν νέες θετικές εξελίξεις για τις αγορές ομολόγων καθώς η αύξηση των ανησυχιών για επίθεση των ΗΠΑ κατά του Ιράκ θα στηρίξει τις αξίες σταθερού εισοδήματος.

Η αξία των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διατηρήθηκε υψηλή, φθάνοντας τα 3,7 δισ. ευρώ με αυξημένη δραστηριότητα πωλητών. Το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών πραγματοποιήθηκε στα 5ετή ομόλογα και στη νέα 10ετία. Η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δεκαετών τίτλων διαμορφώθηκε στις 35 μονάδες βάσης. Στη διατραπεζική αγορά το euribor διαμορφώθηκε στο μήνα στο 3,32%, στο εξάμηνο 3,20% και στο έτος 3,14%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v