Πτώση για ομόλογα λόγω ανόδου των μετοχών

Υποτονικό το κλίμα στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων το πρωί της Πέμπτης, λόγω της βραχυπρόθεσμης –τεχνικής κατά κάποιους αναλυτές- θετικής αντίδρασης των χρηματιστηρίων, η οποία ωστόσο δεν τους ανησυχεί, καθώς εκτιμούν ότι το γενικότερο οικονομικό κλίμα βοηθά τα ομόλογα.

Πτωτικά κινούνται το πρωί της Πέμπτης τα ευρωπαϊκά ομολόγα λόγω της ανοδικής κίνησης των χρηματιστηρίων, που όμως δεν ανησυχεί τους αναλυτές, οι οποίοι επισημαίνουν ότι το γενικότερο οικονομικό κλίμα ευνοεί τις ομολογίες.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό δεκαετές ομόλογο υποχωρεί οριακά κατά 0,03% και το αντίστοιχο γερμανικό κατά 0,38%, ενώ και στην εγχώρια αγορά το κλίμα είναι ανάλογο με το ελληνικό 10ετές να υποχωρεί κατά 0,14% και την απόδοσή του να προσεγγίζει το 4,67%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς ομολόγων, η αντίδραση των χρηματιστηρίων είναι βραχυπρόθεσμη και κατά πάσα πιθανότητα τεχνικής μορφής, καθώς το γενικότερο διεθνές οικονομικό κλίμα ευνοεί τα ομόλογα, όσο διατηρείται η ανησυχία για πολεμική ανάφλεξη στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής.

Πάντως, το κλίμα θα διαμορφωθεί σήμερα το απόγευμα μετά την ανακοίνωση του δείκτη διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ και του αντίστοιχου δείκτη ανεργίας.

Στη διατραπεζική αγορά, η εικόνα είναι θετική καθώς όλα τα επιτόκια euribor κινούνται ανοδικά. Συγκεκριμένα, το euribor 1μηνός κινείται κατά 0,12% ανοδικά επαναπροσεγγίζοντας το 3,31%, το αντίστοιχο 3μηνών βρίσκεται στο +0,03% και το 3,28%, ενώ και το euribor 6μηνών καταγράφει άνοδο 0,53% διαμορφούμενο στο 3,21%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v