Η πτώση των κεφαλαιαγορών ενισχύει τα ομόλογα

Η άσχημη περίοδος που διέρχεται η παγκόσμια οικονομία, είναι ωφέλιμη για τις αγορές ομολόγων, τονίζουν διεθνείς αναλυτές το πρωί της Δευτέρας, καθώς η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων κινείται για μία ακόμη φορά ανοδικά στηριζόμενη την υποχώρηση των μετοχών.

Για ακόμη μια φορά κινείται ανοδικά το πρωί της Δευτέρας η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, στηριζόμενη στην πτωτική κίνηση των μετοχών, με τους αναλυτές να τονίζουν ότι η άσχημη περίοδος που διέρχεται η παγκόσμια οικονομία, είναι ωφέλιμη για τις αγορές ομολόγων.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό δεκαετές ομόλογο καταγράφει σήμερα ανοδική πορεία κατά 0,07%, ενώ και το αντίστοιχο γερμανικό βρίσκεται στο +0,25%. Αντίστοιχα, και στην εγχώρια αγορά το ελληνικό 10ετές κινείται κατά 0,25% ανοδικά με την απόδοσή του στο 4,63%.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη αντιστρόφως ανάλογη πορεία μετοχών – ομολόγων θα συνεχιστεί για αρκετό διάστημα, καθώς τον επόμενο μήνα αναμένονται οι εταιρικές ανακοινώσεις για τα μεγέθη εννεαμήνου, και οι παράλληλες προβλέψεις για το γ’ τρίμηνο, γεγονός που εκτιμάται ότι θα πιέσει τους χρηματιστηριακούς δείκτες και θα ενισχύσει τα ομόλογα.

Στη διατραπεζική αγορά η τάση είναι πτωτική καθώς εκτός του euribor 3μηνών που παραμένει σταθερό στο 3,29%, τα αντίστοιχα ενός και 6μηνών υποχωρούν κατά 0,09% (στο 3,31%) και κατά 0,65% (στο 3,20%) αντιστοίχως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v