Επικράτησαν οι αγοραστές στα ομόλογα

Οι έντονες πτωτικές τάσεις στις χρηματιστηριακές αγορές, συνέβαλαν στην αύξηση των τιμών των ευρωπαϊκών ομολόγων. Στην εγχώρια αγορά κυριάρχησαν οι αγοραστές, με το σύνολο των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 3,015 δισ. ευρώ.

Οι έντονες πτωτικές τάσεις στις χρηματιστηριακές αγορές, το ”πολεμικό κλίμα” που εξακολουθεί να ”απειλεί” τις αγορές αλλά και τα νέα δυσμενή στοιχεία για την εξέλιξη των οικονομιών τόσο της Ευρώπης όσο και της Αμερικής, οδήγησαν σε νέα αύξηση τις τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων.

Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά κυριάρχησαν οι αγοραστές. Ειδικότερα, το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 3,015,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,622,5 δισ. ευρώ αφορούσαν αγορές και τα υπόλοιπα 1,395 δισ. ευρώ εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα πενταετή ομόλογα με 485 εκατ. ευρώ και στους 20ετείς τίτλους με 252,5 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διευρύνθηκε οριακά και διαμορφώθηκε στο 0,34% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διατηρείται στο 4,62% και αυτή του αντίστοιχου γερμανικού να υποχωρεί στο 4,28%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις βραχυχρόνιες περιόδους σημείωσαν μικρή άνοδο. Ετσι το επιτόκιο μίας ημέρας αυξήθηκε στο 3,45%, ενώ οριακή άνοδο στο 3,35% σημείωσε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 3,31% παρέμεινε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα, και με οριακή υποχώρηση στο 3,12% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v