Μακροοικονομικοί δείκτες ανεβάζουν τα ομόλογα

Ελαφρώς ανοδική τάση το πρωί της Τρίτης για την ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, που ενισχύεται από μακροοικονομικούς δείκτες της ευρωζώνης που κινήθηκαν πτωτικά για το μήνα Σεπτέμβριο.

Οριακά ανοδικά κινείται το πρωί της Τρίτης η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, που επηρεάζεται από την ανακοίνωση μέτριων μακροοικονομικών δεικτών που αναζωπυρώνουν τους φόβους για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο καταγράφει οριακή κατά 0,02% άνοδο, όπως και το αντίστοιχο γερμανικό κατά 0,07%, ενώ στην εγχώρια αγορά σταθερό παραμένει το ελληνικό 10ετές με την απόδοσή του στο 4,62%.

Οι αναλυτές εκτιμούν, ότι παρά την τεχνική αντίδραση των ευρωαγορών, αυτό που διατηρεί σε θετικό έδαφος την αγορά ομολόγων είναι η ανακοίνωση της υποχώρησης σε χαμηλά 5 ετών του γαλλικού δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, ο οποίος έπεσε στο –18 το Σεπτέμβριο. Παράλληλα, η ανακοίνωση αργότερα το μεσημέρι του δείκτη λιανικών πωλήσεων στην Ευρωζώνη, αλλά και ο δείκτης PMI στην ευρωζώνη που υποχώρησε στο 48,9 το Σεπτέμβριο από 50,8 τον Αύγουστο, εντείνουν τους φόβους για περαιτέρω ”βύθιση” της ευρωπαϊκής οικονομίας και ως εκ τούτου ενισχύουν την αγορά ομολόγων.

Στη διατραπεζική αγορά, το κλίμα παραμένει πτωτικό με το euribor 1μηνός να υποχωρεί κατά 0,18% διαμορφούμενο στο 3,31%, το αντίστοιχο 3μηνών να υποχωρεί κατά 0,55% πέριξ του 3,27% και το euribor 6μηνών να κινείται με πτώση 1,19% πλησιάζοντας το 3,16%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v