Ομόλογα: Απέφυγαν τα χαμηλά λόγω Wall

Απέφυγαν τη σημαντική πτώση οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, ευνοούμενες από την πτώση των τιμών των μετοχών στη Wall Street. Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά παρατηρήθηκαν έντονες διακυμάνσεις και επικράτησαν οι πωλητές.

Απέφυγαν τη σημαντική πτώση των τιμών τους οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, ευνοούμενες από την πτώση των τιμών των μετοχών στη Wall Street. Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά υπήρξαν έντονες διακυμάνσεις με τους πωλητές να κυριαρχούν.

Το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 3,28 δισ. ευρω, εκ των οποίων τα 1,415 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 1,865 δισ. ευρώ εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα παρατηρήθηκε στα 10ετή ομόλογα με 335 εκατ. ευρώ καθώς και στους πενταετείς τίτλους με 320 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο υποχώρησε στο 0,334% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να σημειώνει οριακή άνοδο στο 4,70% και αυτή του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στο 4,36%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις βραχυχρόνιες περιόδους σημείωσαν μικρή υποχώρηση. Ετσι το επιτόκιο μίας ημέρας υποχώρησε στο 3,31%, ενώ πτωτικά στο 3,31% διαμορφώθηκε το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 3,31% παρέμεινε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα, ενώ με οριακή άνοδο στο 3,10% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v