Πτώση στην εγχώρια αγορά ομολόγων

Μικτές τάσεις επικράτησαν στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων εξαιτίας των μικτών μακροοικονομικών ενδείξεων. Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά ομολόγων υπήρξαν έντονες διακυμάνσεις και κυριάρχησαν και σήμερα οι πωλήσεις.

Μικτές τάσεις επικράτησαν στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων εξαιτίας των μικτών μακροοικονομικών ενδείξεων για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά ομολόγων υπήρξαν έντονες διακυμάνσεις και κυριάρχησαν και σήμερα οι πωλήσεις.

Το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 3,87 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,230 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 1,64 δισ. ευρώ εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα παρατηρήθηκε στα πενταετή ομόλογα με 380 εκατ. ευρώ καθώς και στους πενταετείς τίτλους με 335 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διατηρήθηκε στο επίπεδο του 0,33% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να σημειώνει οριακή άνοδο στο 4,71% και αυτή του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στο 4,37%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις βραχυχρόνιες περιόδους σημείωσαν μικρή υποχώρηση. Ετσι το επιτόκιο μίας ημέρας μειώθηκε στο 3,30%. Υποχώρηση στο 3,30% σημείωσε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών, ενώ αμετάβλητο στο 3,31% παρέμεινε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα. Με υποχώρηση στο 3,05% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v