Χαμόγελα στην αγορά ομολόγων

Ως το ”παιχνίδι της γάτας και του ποντικού” χαρακτήριζαν το πρωί της Πέμπτης, αναλυτές της Barclays Capital την πορεία της αγοράς ομόλογων σε σχέση με την πορεία των κεφαλαιαγορών. Τα ομόλογα κινούνται και πάλι θετικά σήμερα επωφελούμενα της στροφής των μετοχών σε αρνητικό έδαφος.

Χαμόγελα το πρωί της Πέμπτης στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, η οποία επωφελείται από το ”γύρισμα” των κεφαλαιαγορών σε αρνητικό έδαφος, κίνηση την οποία αναλυτές της Barclays Capital χαρακτήριζαν ως το ”παιχνίδι της γάτας και του ποντικού”.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές κινείται οριακά ανοδικά κατά 0,03% και το αντίστοιχο γερμανικό κατά 0,19%, ενώ και στην εγχώρια αγορά η κίνηση είναι ανοδική για το 10ετές ομόλογο κατά 0,18%, με την απόδοσή του στο 4,68%.

Οι αναλυτές τονίζουν ότι τα ομόλογα ”τρέχουν να προλάβουν” για να επωφεληθούν από το αρνητικό ”γύρισμα” των αγορών, ενώ επισημαίνουν ότι με αγωνία αναμένεται και το αποτέλεσμα του depate του αμερικανικού Κογκρέσου προκειμένου να ληφθεί οριστική απόφαση για το ενδεχόμενο αμερικανικής επίθεσης στο Ιράκ.

Στη διατραπεζική το κλίμα είναι αρνητικό, με τα euribor να υποχωρούν κατά 0,12% το euribor 1μηνός διαμορφώνεται στο 3,31%, κατά 0,55% το 3μηνών (στο 3,26%) και κατά 1,26% υποχωρεί το euribor 6μηνών που διαμορφώνεται στο 3,14%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v