Οριακές αλλαγές στα ομόλογα παρά το χαμηλό ΡΜΙ

Οριακές αλλαγές παρατηρούνται το πρωί της Παρασκευής στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων παρά την αναπάντεχη υποχώρηση του δείκτη ΡΜΙ της ευρωζώνης το Σεπτέμβριο σε ”χαμηλό” έτους.

Οριακά φαίνεται να επηρεάστηκε η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων το πρωί της Παρασκευής από την αναπάντεχη υποχώρηση του δείκτη ΡΜΙ της ευρωζώνης το Σεπτέμβριο σε ”χαμηλό” έτους.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο ακροβατεί μεταξύ –0,01% και +0,01%, ενώ θετικά κατά 0,87% κινείται το αντίστοιχο γερμανικό. Στην ελληνική αγορά παρατηρείται η μεγαλύτερη αντίδραση με το ελληνικό 10ετές να παρουσιάζει ανοδική πορεία κατά 0,1% με την απόδοσή του να κυμαίνεται στα 4,69%.

Ο δείκτης ΡΜΙ υποχώρησε στο 49,1, το χαμηλότερο επίπεδο για το τελευταίο έτος, σε σχέση με το 50,8 του Αυγούστου και το 50,3 έως 50,6 που ανέμεναν οι αναλυτές ότι θα κυμανθεί το Σεπτέμβριο. Κύριος λόγος σύμφωνα με τους αναλυτές της υποχώρησης αυτής, η επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης σε τομείς όμως ο ξενοδοχειακός, ο αεροπορικός και ο τραπεζικός. Το γεγονός αυτό αυξάνει την ανησυχία για επιβράδυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο και αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τα ομόλογα.

Στη διατραπεζική αγορά το κλίμα συνεχίζει να είναι αρνητικό με το euribor 1μηνός να υποχωρεί κατά 0,21% πλησιάζοντας το 3,30%, το αντίστοιχο 3μηνών υποχωρεί κατά 0,34% στο 3,23%, ενώ πτωτική τάση κατά 0,45% καταγράφει και το euribor 6μηνών που κυμαίνεται στο 3,13%.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v