Σε θετικό έδαφος έκλεισαν τα ομόλογα

Με άνοδο έκλεισαν σήμερα οι τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων, στηριζόμενες από την πτώση των τιμών των χρηματιστηριακών αγορών. Στην εγχώρια αγορά εμφανίστηκε αγοραστικό ενδιαφέρον, το οποίο οδήγησε την απόδοση του 10ετούς ομολόγου σε ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο.

Με άνοδο έκλεισαν σήμερα οι τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων, στηριζόμενες από την πτώση των τιμών των χρηματιστηριακών αγορών. Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά ομολόγων εμφανίστηκε αγοραστικό ενδιαφέρον, το οποίο οδήγησε την απόδοση του 10ετούς ομολόγου σε ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο.

Το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 3,62 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,005 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 1,255 δισ. ευρώ εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα παρατηρήθηκε στα πενταετή ομόλογα με 230 εκατ. ευρώ καθώς και στη νέα έκδοση πενταετών τίτλων με 230 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο περιορίστηκε στο 0,32%, καθώς η απόδοση του ελληνικού 10ετους ομολόγου υποχώρησε στο 4,62% και αυτή των γερμανικών στο 4,3%.

Στη διατραπεζική αγορά το επιτόκιο μίας ημέρας αυξήθηκε οριακά στο 3,31%, ενώ αμετάβλητο στο 3,30% παρέμεινε το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Μείωση στο 3,28% σημείωσε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα και με οριακή πτώση στο 3,00% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v