Αλλάζει το κλίμα στα ομόλογα λόγω μετοχών

Πτωτικά κινούνται το πρωί της Τρίτης τα ομόλογα την ευρωπαϊκή αγορά, καθώς επηρεάζονται αρνητικά από την τεχνική αντίδραση των ευρωαγορών, ενώ οι δηλώσεις Ντούιζενμπεργκ για τα επιτόκια, ”πιέζουν” ακόμη περισσότερο τις ομολογίες.

Τόσο η τεχνική αντίδραση των ευρωαγορών, όσο και οι δηλώσεις Ντούιζενμπεργκ ότι τα ευρωπαϊκά επιτόκια βρίσκονται σε ικανοποιητικά για τη συγκυρία επίπεδα, πιέζουν το πρωί της Τρίτης τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο καταγράφει οριακή πτώση κατά 0,05% ενώ τα αντίστοιχα γερμανικό και ελληνικό 10ετές υποχωρούν κατά 0,30%, με την απόδοση του δεύτερου να προσεγγίζει το 4,66%.

Οι αναλυτές τονίζουν ότι τόσο το τεχνικό ”γύρισμα” των αγορών, όσο και οι δηλώσεις Ντούιζενμπεργκ, που εμμέσως δήλωσε ότι η ΕΚΤ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των επιτοκίων, τα επίπεδα των οποίων θεωρεί ικανοποιητικά για την οικονομική συγκυρία, είναι που επηρεάζουν αρνητικά την αγορά ομολόγων.

Στη διατραπεζική αγορά πάλι, μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ, η εικόνα είναι θετική, με το euribor να κινείται κατά 0,09% ανοδικά και να διαμορφώνεται στο 3,28%, ενώ και το euribor 3μηνών βρίσκεται στο +0,53% και το 3,22%. Ανάλογη πορεία και για το αντίστοιχο επιτόκιο 6μηνών που καταγράφει άνοδο 1,39% διαμορφούμενο στο 3,13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v