Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Φρενάρει" το ξεπούλημα στα ομόλογα

Η BNP Paribas εκτιμά πως η «βουτιά» πλησιάζει προς το τέλος της ενώ η Societe Generale υποστηρίζει πως τα ομόλογα με υψηλότερες αποδόσεις θα ανακτήσουν το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών τους.

Ανοδικά για δεύτερη ημέρα κινούνται τα ευρωπαϊκά ομόλογα, καθώς το παγκόσμιο sell-off στις αγορές σταθερού εισοδήματος φαίνεται πως πάτησε «pause», με την BNP Paribas να εκτιμά πως η «βουτιά» πλησιάζει προς το τέλος της και την Societe Generale να υποστηρίζει πως τα ομόλογα με υψηλότερες αποδόσεις θα ανακτήσουν το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών τους.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου παραμένει ιδιαίτερα υψηλή, ωστόσο απομακρύνεται από το υψηλό έτους, καθώς υποχωρεί στο 0,64% (από 0,799% που ήταν το υψηλό έτους), του 5ετούς διαμορφώνεται στο 0,087% και του 2ετούς στο -0,006%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου κινείται στο 1,80%, του ισπανικού στο 1,76%, του πορτογαλικού στο 2,35% ενώ του ελληνικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 10,52%, του 5ετούς στο 14,77% και του 3ετούς στο 20,68%.

 

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v