Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Λίγο χαμηλότερα οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στη "μεγάλη δοκιμασία" των σημερινών δημοπρασιών γερμανικών και ιταλικών τίτλων.

Μικρή αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, εν αναμονή της δημοπρασίας γερμανικών ομολόγων, με τη Γερμανία να ευελπιστεί πως οι υψηλότερες αποδόσεις στα bunds θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών για το χρέος της ευρωζώνης και θα βοηθήσουν να σταθεροποιηθούν οι αγορές.

Σε δημοπρασία ομολόγων προχωρά σήμερα και η Ιταλία, ευελπιστώντας να αντλήσει 7 δισ. ευρώ.

Οι αναλυτές χαρακτηρίζουν τις σημερινές δημοπρασίες "μεγάλη δοκιμασία" για τα ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα, σημειώνοντας πως θα πρέπει να προσελκύσουν μεγάλη ζήτηση προκειμένου να αρχίσει να σταθεροποιείται η κατάσταση στις αγορές ομολόγων.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund υποχωρούσε στο 0,62%, του 5ετούς στο 0,08% και του 2ετούς στο -0,19%, ενώ η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου κινείται στο 1,77%, του ισπανικού στο 1,72% και του πορτογαλικού στο 2,30%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου διαμορφώνεται στο 10,71%, του 5ετούς στο 14,76% και του 3ετούς στο 21,31%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v