Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ΔΝΤ "τρομάζει" τα ελληνικά ομόλογα

Η προειδοποίηση του ΔΝΤ ότι θα κόψει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας αν οι ευρωπαίοι εταίροι δεν ελαφρύνουν περαιτέρω το χρέος της χώρας "τρόμαξε" του επενδυτές ομολόγων. Κοντά στο 21% η απόδοση του 3ετούς.

Το ΔΝΤ τρομάζει τα ελληνικά ομόλογα

Άνοδο έως και 100 μ.β. σημείωσε η απόδοση του 3ετούς ελληνικού ομολόγου μετά τα δημοσιεύματα που φέρουν το ΔΝΤ να προειδοποιεί ότι θα κόψει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας αν δεν δεχθούν περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους οι ευρωπαίοι εταίροι. Η

Η προειδοποίηση αυτή, που σύμφωνα με τους Financial Times έγινε από τον Poul Thomsen προς τους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης στη συνεδρίαση της Ρίγας τον περασμένο μήνα, έρχεται την ώρα που η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές της βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμόσει η χώρα ώστε να «ξεκλειδώσει» τη χρηματοδότησή της.

Πηγή δήλωσε στο Reuters πως το ΔΝΤ δεν πιέζει συγκεκριμένα για έναν ακόμα γύρο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, αλλά περιγράφει τις επιλογές που αντιμετωπίζουν η Αθήνα και οι πιστωτές της στην περίπτωση που «δεν βγουν τα νούμερα».

Η απόδοση του 3ετούς ελληνικού τίτλου πλησίασε νωρίτερα το 21%, ενώ αυτήν την ώρα κινείται στο 20,81%, του 5ετούς διαμορφώνεται στο 15,03% και του 10ετούς στο 11,11%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού τίτλου κινείται στο 1,55%, του ισπανικού στο 1,51%, του πορτογαλικού στο 2,12%, ενώ του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο 0,41%, του 5ετούς στο 0,01% και του 2ετούς στο -0,22%.

«Το θέμα των FT επαναφέρει σε κάποιον βαθμό την αποστροφή στο ρίσκο» σχολιάζει ο στρατηγικός αναλυτής της UniCredit, Luca Cazzulani. «Τις τελευταίς ημέρες υπήρξε σημαντική βελτίωση στο κλίμα για την Ελλάδα, έτσι αυτό θα σηματοδοτούσε κάποια επιβράδυνση στην κατάσταση και θα μπορούσε να είναι ένας λόγος για τους επενδυτές να ακολουθήσουν μια πιο συνετή προσέγγιση».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v