Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 21,84% η απόδοση του ελληνικού 3ετούς

Τα βελτιωμένα οικονομικά στοιχεία για την ευρωζώνη δίνουν ώθηση στις αποδόσεις των ομολόγων. Σταθεροποιητικά οι αποδόσεις στην Ελλάδα, παρά την υποβάθμιση της Moody's.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, με τα yields των γερμανικών bunds να συνεχίζουν την ανοδική τους κίνηση, καθώς η περιορισμένη ρευστότητα στην αγορά ενέτεινε την επίπτωση της άμβλυνσης των φόβων για τον αποπληθωρισμό και της βελτίωσης των οικονομικών στοιχείων της ευρωζώνης.

Χθες τα στοιχεία έδειξαν πως ο ετήσιος πληθωρισμός της Γερμανίας αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Απρίλιο, παραμένοντας πάνω από το μηδέν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, ενώ ο δανεισμός του ιδιωτικού τομέα στην ευρωζώνη αυξήθηκε για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια τον Μάρτιο. Πρόκειται για την πρώτη ένδειξη πως το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ ίσως έχει ήδη επίπτωση στην οικονομία.

Η απόδοση του 10ετούς bund ενισχύεται στο 0,33%, του 5ετούς στο -0,01% και του 2ετούς στο -0,23%.

Την ίδια ώρα η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,49%, του ισπανικού στο 1,48%, του πορτογαλικού στο 2,12% και του ιρλανδικού στο 0,89%.

Στο 21,84% η απόδοση του 3ετούς ελληνικού τίτλου, στο 15,78% του 5ετούς και στο 11,20% του 10ετούς. Υπενθυμίζεται ότι χθες η Moody's προχώρησε σε υποβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας σε Caa2.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v