Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικές τάσεις στα ελληνικά ομόλογα

Θετικά αντιδρούν οι αγορές στις ειδήσεις από την Αθήνα. Ελπίδες για το προσχέδιο μεταρρυθμίσεων και για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις. Διορθωτικές κινήσεις στα γερμανικά Bunds.

Η συγκρατημένη αισιοδοξία για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών δημιουργεί διορθωτικές κινήσεις στην αγορά ομολόγων, με σημαντική ανάκαμψη για τα ελληνικά χαρτιά και πτωτική τάση για τους γερμανικούς τίτλους μετά τα αλλεπάλληλα ρεκόρ των τελευταίων εβδομάδων.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του 3ετούς ομολόγου (που κινείται αντιστρόφως της τιμής) διαμορφώνεται στο 21,031%, του 5ετούς στο 15,379% και του 10ετούς στο 10,236%.

Οι επενδυτές δεν αναφέρουν ως αιτία μόνο τον «ανασχηματισμό» της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, αλλά και την είδηση για επικείμενη παρουσίαση προσχεδίου μεταρρυθμίσεων από την Αθήνα στους πιστωτές.

Στον αντίποδα, τα γερμανικά yield καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο του τελευταίου 1,5 χρόνου. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν δείχνουν πως ο πληθωρισμός στη Γερμανία διατηρήθηκε πάνω από το μηδέν, ενώ τα στοιχεία της ΕΚΤ δείχνουν την πρώτη αύξηση του τραπεζικού δανεισμού στην ευρωζώνη μετά από τρία χρόνια.

Έτσι, η απόδοση για τα 10ετή γερμανικά Bund ενισχύεται κατά 8 μονάδες βάσης, στο 0,24%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v