Ρευστοποιήσεις στις αγορές πετρελαίου - χρυσού

Πτωτική, ανάλογη με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η πορεία της αγοράς πετρελαίου το πρωί της Δευτέρας, καθώς σύμφωνα με τις αναλύσεις, σήμερα αναμένεται να επικρατήσουν ”τάσεις ρευστοποίησης”, ενώ υποχώρηση καταγράφει και ο χρυσός.

Πτωτικά, διαπραγματεύονται οι τιμές πετρελαίου το πρωί της Δευτέρας, ακολουθώντας πιστά τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που έκαναν λόγο για ”τάσεις ρευστοποίησης” στην αγορά. Παράλληλα, πτωτική πορεία ακολουθεί και ο χρυσός στην αγορά μετάλλων.

Συγκεκριμένα, και ενώ το NYMEX βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με το βράδυ της Παρασκευής, δηλαδή πέριξ των 26,86 δολαρίων ανά βαρέλι, καταγράφοντας οριακή κίνηση στο -0,01%, το brent στην αγορά του Λονδίνου καταγράφει πτώση 0,39% προσεγγίζοντας τα 25,48 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι αναλυτές, επεσήμαιναν το πρωί ότι η ένταση στη Μ. Ανατολή και η καθ’ όλα αναμενόμενη απόφαση του ΟΠΕΚ την περασμένη εβδομάδα –στην οποία δεν φαίνεται να συμμορφώνονται Ρωσία και Νορβηγία- έχουν ”κουράσει τους επενδυτές” οι οποίοι σήμερα θα προσπαθήσουν απλώς να ”μαζέψουν τα κέρδη” τους.

Όσον αφορά στην αγορά μετάλλων, ο χρυσός ακολουθεί τάσεις υποχώρησης το πρωί της Δευτέρας, με την τιμή του να υποχωρεί κατά 1,90% και να διαπραγματεύεται πέριξ των 311,85 δολαρίων ανά ουγκιά, με τους αναλυτές να παραμένουν ψύχραιμοι και να τονίζουν ότι αναμένεται νέα άνοδος προσεχώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v