Σε υψηλό μήνα το πετρέλαιο, πτώση για χρυσό

Σε υψηλό μήνα διαμορφώνεται το πετρέλαιο, λόγω της αμείωτης έντασης στη Μέση Ανατολή αλλά και στις δηλώσεις Μπους αναφορικά με τον Γ. Αραφάτ. Ο χρυσός αντίθετα πήρε την κατιούσα, με καταγεγραμμένες απώλειες της τάξης του 4,1% κυρίως λόγω του θετικού ανοίγματος της Wall Street και του σταθερού δολαρίου.

Συνεχή ανοδική πορεία ακολουθούν οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω ανησυχιών, για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Πιο συγκεκριμένα η τιμή του NYMEX κινείται ανοδικά κατά 0,34%, στα 26,81 δολάρια ανά βαρέλι (υψηλά μήνα), ενώ και το Brent κινείται ανάλογα, αυξημένο κατά 0,33%, διαμορφούμενο στα 25,60 δολάρια το βαρέλι.

Αναλυτές του κλάδου ερμηνεύουν την συνεχόμενη άνοδο που καταγράφει ο μαύρος χρυσός στη γενικότερη ένταση που υπάρχει στη Μέση Ανατολή, αλλά και στις δηλώσεις του προέδρου Μπους αναφορικά με την αντικατάσταση του ηγέτη των Παλαιστινίων Γ. Αραφάτ.

Οι ίδιοι αναλυτές εκφράζουν τους έντονους φόβους τους για την πιθανότητα να υπάρξει κάποιου είδους εμπάργκο, ως αντίδραση από την αραβική κοινότητα για τις παραπάνω δηλώσεις.

Ο χρυσός αντίθετα καταγράφει απώλειες της τάξης του 4,1%, λόγω κυρίως της ανόδου της Wall Street και την στροφή των επενδυτών στις μετοχές αλλά και του σταθερού δολαρίου. Η τιμή του διαμορφώνεται αυτή την ώρα στα 319,05 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v