Ανοδική τροχιά για πετρέλαιο λόγω Μ. Ανατολής

Σε ανοδική τροχιά από το βράδυ της περασμένης Κυριακής, βρίσκονται οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, οι οποίες φαίνεται να επηρεάζονται από την ανάφλεξη της κατάστασης στη Μέση Ανατολή

Ανοδική τροχιά για ακόμη μια φορά, ακολουθούν από το βράδυ της περασμένης Κυριακής οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, οι οποίες φαίνεται να επηρεάζονται σημαντικά από την ανάφλεξη της κατάστασης στη Μέση Ανατολή.

Η τιμή του NYMEX, το πρωί της Τρίτης κερδίζει περί το 0,21% προσεγγίζοντας τα 26,62 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ και το brent στην αγορά του Λονδίνου κινείται ανοδικά κατά 0,18% πέριξ των 25,45 δολαρίων ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η μόνη –ίσως- αιτία για την εκ νέου ανοδική πορεία του μαύρου χρυσού, ύστερα από ένα διάστημα ύφεσης, θα πρέπει να αναζητηθεί στη Μ. Ανατολή, όπου η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει κάθε ελέγχου, ειδικά μετά τη νέα ”απομόνωση” του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ και τις δηλώσεις Μπους περί ”ανάγκης αλλαγής ηγετών από Παλαιστινιακής πλευράς”.

Και ο χρυσός, όμως, που ενδυναμώνεται αφενός από την υποχώρηση του δολαρίου και αφετέρου από την ”κρίση” στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, κινείται ανοδικά κατά 0,33% πλησιάζοντας ξανά τα 232,18 δολάρια ανά ουγκιά. Οι αναλυτές αναμένουν περαιτέρω άνοδο λόγω νέων ανησυχιών για ”πολεμικές συρράξεις”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v