Ξανά πτωτικά το πετρέλαιο λόγω Ιράκ

Πτωτικά ύστερα από τέσσερις ημέρες ανόδου κινούνται οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, καθώς σύμφωνα με τους αναλυτές το γεγονός ότι μειώνονται οι εξαγωγές εκ μέρους του Ιράκ, είναι αφενός αρνητικό, ωστόσο δεν πρόκειται να επηρεάσει τα διεθνή αποθέματα πέραν του αναμενόμενου.

Ύστερα από τέσσερις συνεχείς ημέρες ανόδου, σε αρνητικό έδαφος γυρνούν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, με την αγορά να είναι νευρική μετά τις εκτιμήσεις αναλυτών ότι η μείωση των εξαγωγών εκ μέρους του Ιράκ είναι αφενός αρνητικό φαινόμενο, δεν επηρεάζει όμως τα διεθνή αποθέματα πέραν του αναμενόμενου.

Το NYMEX διαπραγματεύεται με υποχώρηση 0,27% πέριξ των 25,82 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ και το brent που υποχωρεί με τον ίδιο ρυθμό προσεγγίζει τα 24,97 δολάρια ανά βαρέλι.

Κύριος λόγος της ”νευρικής εναλλαγής” προσήμου είναι η ανακοίνωση ότι το Ιράκ μείωσε τις εξαγωγές του κατά 83% την πρώτη μόνο εβδομάδα του Ιουνίου. Οι αναλυτές τονίζουν ”η αγορά γνωρίζει ότι το Ιράκ μειώνει σταδιακά τις εξαγωγές του”, ωστόσο επισημαίνουν ότι το γεγονός αυτός ”δεν αναμένεται να επηρεάσει τα αποθέματα των ΗΠΑ, και τα παγκόσμια, τουλάχιστον πέραν του αναμενόμενου”.

Στην αγορά πολύτιμων μετάλλων, ο χρυσός γυρνά σιγά-σιγά στην ανοδική του πορεία καταγράφοντας κέρδη 0,50% με την τιμή του να προσεγγίζει τα 317,85 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v