Ανοδικά το πετρέλαιο λόγω φημών για εξαγωγές

Συνεχίζουν ανοδικά οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, καθώς η ανακοίνωση διεθνών κολοσσών ότι θα περιορίσουν τις εξαγωγές τους, εγείρει φόβους για εκτόξευση των τιμών.

Ανοδικά συνεχίζουν να διαπραγματεύονται οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, καθώς η ανακοίνωση διεθνών κολοσσών ότι θα περιορίσουν τις εξαγωγές τους, εγείρει φόβους για εκτόξευση των τιμών.

Συγκεκριμένα, η τιμή του αργού πετρελαίου καταγράφει ανοδική πορεία κατά 0,11% πέριξ των 25,75 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ και το brent καταγράφει κέρδη 0,09% και διαμορφώνεται στα 24,81 δολάρια ανά βαρέλι.

Όπως τονίζουν οι αναλυτές, τους επενδυτές ανησυχεί το γεγονός ότι μεγάλες εταιρίες όπως οι Exxon Mobil και Royal Dutch/Shell Group, σχεδιάζουν να περικόψουν τις εξαγωγές τους τουλάχιστον κατά 2,5% εντός του έτους, ποσοστό μικρότερο από όσο είχε υπολογίσει σε σχετική έκθεσή της η Salomon Smith Barney.

Όσον αφορά στην τιμή του χρυσού, ύστερα από δύο ημέρες ρευστοποιήσεων των κερδών, το πολύτιμο μέταλλο ”γυρνά” και πάλι στην ανοδική του πορεία και κινείται το πρωί της Παρασκευής κατά 0,70% υψηλότερα πέριξ των 318,85 δολαρίων ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v