Υποχωρούν χρυσός – πετρέλαιο

Στην περιοχή των 322 δολαρίων ανά ουγκιά επανέρχεται η διεθνής τιμή του χρυσού, καταγράφοντας καθοδική πορεία, ενώ πτωτικά κινούνται και οι τιμές του πετρελαίου λόγω νέων φόβων για την αμερικανική οικονομία.

Σε χαμηλότερα επίπεδα πέριξ των 322 δολαρίων ανά ουγκιά διαπραγματεύεται το πρωί της Δευτέρας τη διεθνής τιμή του χρυσού, ενώ καθοδικά συνεχίζουν οι τιμές του πετρελαίου λόγω νέων φόβων για την αμερικανική οικονομία.

Η τιμή του χρυσού καταγράφει υποχώρηση της τάξεως του 2,50% το πρωί της Δευτέρας, υπαναχωρώντας στα επίπεδα των 322,25 δολαρίων ανά ουγκιά, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για ”στιγμιαία υποχώρηση”. Οι ίδιοι θεωρούν ότι η τιμή του χρυσού έχει αποκτήσει τέτοια δυναμική ώστε θα ενισχυθεί περαιτέρω το επόμενο διάστημα, έως το τέλος Ιουνίου.

Όσον αφορά στις τιμές του πετρελαίου, συνεχίζουν καθοδικά, καθώς από την περασμένη Παρασκευή, κυκλοφορούν φήμες στις διεθνείς αγορές ότι μια ενδεχόμενη ”χαλάρωση” του ρυθμού εξόδου της αμερικανικής οικονομίας από την ύφεση –βάσει των σχολίων του Άλαν Γκρίνσπαν- το β’ τρίμηνο, θα επιφέρει ”απαξίωση στη ζήτηση πετρελαίου”.

Έτσι, η τιμή του NYMEX υποχωρεί κατά 0,27% πλησιάζοντας τα 24,48 δολάρια ανά βαρέλι το πρωί της Δευτέρας, ενώ και το brent καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,13% πέριξ των 23,86 δολαρίων ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v