Σε ανοδική τροχιά ο χρυσός - Υποχωρεί το πετρέλαιο

Σε ανοδική τροχιά για ακόμη μια ημέρα η διεθνής τιμή του χρυσού, λόγω και της ”βουτιάς” των διεθνών κεφαλαιαγορών, ενώ οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου που έδειχναν να επανακάμπτουν χθες, χάνουν και πάλι έδαφος.

Ανοδική τροχιά συνεχίζει να ακολουθεί η διεθνής τιμή του χρυσού, το πρωί της Παρασκευής κυρίως λόγω της ”βουτιάς” των διεθνών κεφαλαιαγορών, ενώ χάνουν και πάλι έδαφος οι τιμές του πετρελαίου, που έδειχναν χθες τάση επανάκαμψης.

Όσον αφορά στο χρυσό, η τιμή του παρουσιάζει ανοδική πορεία κατά 2,10% από νωρίς το πρωί και διαπραγματεύεται στα επίπεδα των 327,45 δολαρίων ανά ουγκιά. Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου ενισχύεται από την ανοδική πορεία του ευρώ έναντι του δολαρίου (που βρίσκεται στα 94,61 σεντς), αλλά και από την εκ νέου υποχώρηση των διεθνών κεφαλαιαγορών.

Στη διεθνή αγορά πετρελαίου, οι τιμές του αργού και του brent βρίσκονται πάλι σε αρνητικό έδαφος με την πρώτη να υποχωρεί κατά 0,09% και να διαπραγματεύεται στα 24,70 δολάρια και το brent να χάνει 0,17% πέριξ των 24,05 δολαρίων ανά βαρέλι.

Όπως τονίζουν οι αναλυτές, η έρευνα του Reuters που απέδειξε ότι τα αποθέματα είναι περισσότερα κατά 5% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, αλλά και οι εκτιμήσεις για μικρότερη ζήτηση τον ερχόμενο χειμώνα λόγω του φαινομένου El Ninio, που θα φέρει ζεστές αέριες μάζες, επισκίασαν τη νέα ένταση της κατάστασης στη Μ. Ανατολή. Έτσι, συνεχίζουν οι αναλυτές, αντί οι τιμές να οδηγηθούν υψηλότερα, υποχωρούν πέριξ των 24 δολαρίων ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v