Σταθερά ο χρυσός- Πέφτει το πετρέλαιο

Ύστερα από μια μικρή προσπάθεια επανάκαμψης –χθες το πρωί- οι διεθνείς τιμές πετρελαίου επιστρέφουν στην πτωτική τους πορεία, καθώς η είδηση για άνοδο των αποθεμάτων στις ΗΠΑ επέδρασε αρνητικά. Σταθερά ανοδικά συνεχίζει να κινείται ο χρυσός, έχοντας ωστόσο υποχωρήσει από τα ”υψηλά” των 330 δολαρίων.

Πτωτικά –ύστερα από τη χθεσινή προσπάθεια ανάκαμψης- διαπραγματεύονται και πάλι οι τιμές του πετρελαίου, στις οποίες επέδρασε αρνητικά η είδηση για απρόσμενη αύξηση κατά 2% των αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Ο χρυσός συνεχίζει την ανοδική του πορεία, έχοντας ωστόσο υποχωρήσει από τα ”υψηλά” των 330 δολαρίων.

Το NYMEX διαπραγματεύεται το πρωί της Τετάρτης στα 24,79 δολάρια ανά βαρέλι, παρουσιάζοντας υποχώρηση της τάξεως του 0,54%, ενώ και το brent στο Λονδίνο κινείται με πτώση 0,65% στα 24,10 δολάρια ανά βαρέλι.

Κύριος λόγος της νέας υποχώρησης η αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων κατά 2% την περασμένη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου, μια αύξηση που αναμενόταν μεν, αλλά σε χαμηλότερο ποσοστό.

Όσον αφορά στην τιμή του χρυσού, αν και έχει υποχωρήσει από το ”υψηλό” των 330 δολαρίων που προσέγγισε χθες, ακολουθεί ανοδική κατά 1,40% πορεία και κυμαίνεται στα 326,20 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v