”Ανησυχητική” πτώση των πετρελαϊκών τιμών

Σημαντική πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές με τους αναλυτές να εκφράζουν ανησυχίες για την μελλοντική εξέλιξη των τιμών. Πτωτικά κινείται και ο χρυσός.

Σημαντική πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές με τους αναλυτές να εκφράζουν ανησυχίες για την μελλοντική εξέλιξη των τιμών. Πτώση καταγράφει και η τιμή του χρυσού, η οποία όπως τονίζουν παρατηρητές της αγοράς, αποτελεί απλώς μια ”ανάπαυλα”, καθώς αναμένεται περαιτέρω πτώση του δολαρίου.

Σταθεροποιητικά στο επίπεδο των 325 δολαρίων ανά ουγκιά διαπραγματεύεται η τιμή του χρυσού, χαμηλότερα από τα χθεσινά της επίπεδα, σημειώνοντας μικρή πτώση 0,10%.



Όσον αφορά στις τιμές του πετρελαίου, η τιμή του αργού στην ηλεκτρονική αγορά της Νέας Υόρκης σημειώνει περαιτέρω πτώση 0,86% και διαπραγματεύεται στα χαμηλότερα επίπεδα τω τελευταίων 8 εβδομάδων, και πιο συγκεκριμένα στα 24,92 δολάρια το βαρέλι από 25,24 που διαπραγματευόταν το πρωί. Αιτία της πτώσης του αργού είναι η αύξηση των αποθεμάτων αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ. Η τιμή του brent στο Λονδίνο σημειώνει πτώση 0,76% και διαμορφώνεται στα 24,36 δολάρια το βαρέλι από 24,67 δολάρια το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v