Στα 335 δολάρια ”βλέπουν” οι αναλυτές το χρυσό

Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει η τιμή του χρυσού, η οποία απομακρύνεται από τα χθεσινά υψηλά διετίας, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι εντός των επόμενων εβδομάδων θα κινηθεί προς τα 335 δολ. Πτωτικές τάσεις ακολουθούν και οι τιμές του πετρελαίου.

Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει η τιμή του χρυσού, η οποία απομακρύνεται από τα χθεσινά υψηλά διετίας τα οποία είχε καταγράψει ενδοσυνεδριακά. Αυτή την ώρα διαπραγματεύεται στα 323,75 δολάρια ανά ουγκιά καταγράφοντας πτώση κατά 0,50%, από 323,55 δολάρια που διαπραγματευόταν το πρωί.

Όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς όσο το δολάριο εμφανίζει σημάδια αδυναμίας έναντι ευρώ και γεν τόσο θα ενισχύεται η τιμή του χρυσού. Εκτιμούν μάλιστα ότι η τιμή της ουγκιάς ενδέχεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες να αγγίξει και τα 335 δολάρια.

Πτωτικές τάσεις ακολουθούν και οι τιμές του πετρελαίου με το αργό στη Νέα Υόρκη να σημειώνει πτώση 0,20% και να διαμορφώνεται στα 25,07 δολάρια ανά βαρέλι, και το brent στο Λονδίνο να υποχωρεί κατά 0,21% και να διαμορφώνεται στα 24,55 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v