Υποχωρεί λίγο ο χρυσός-Ανοδικά το πετρέλαιο

Λίγο χαμηλότερα από το ”υψηλό” 23 μηνών που προσέγγισε χθες, διαπραγματεύεται το πρωί της Παρασκευής η διεθνής τιμή του χρυσού, ενώ οριακά ανοδικά κινείται το πετρέλαιο, ύστερα και από την είδηση για ακόμη μια επίθεση αυτοκτονίας στο Τελ Αβίβ.

Υποχωρεί οριακά από το ”υψηλό” 23 μηνών που προσέγγισε χθες, η διεθνής τιμή του χρυσού, το πρωί της Παρασκευής, ενώ οι τιμές του πετρελαίου αυξάνουν οριακά, ύστερα και από την είδηση για ακόμη μια επίθεση αυτοκτονίας στο Τελ Αβίβ.

Η τιμή του χρυσού που προσέγγισε χθες τα 323 δολάρια ανά ουγκιά, υποχωρεί σήμερα το πρωί κατά 1,08% πλησιάζοντας ωστόσο, το επίσης υψηλό 321,05 δολάρια ανά ουγκιά, κάνοντας τους αναλυτές να μιλούν για ”μακρά ανοδική πορεία ακόμη για την τιμή του μετάλλου όσο επικρατεί φόβος για τρομοκρατικό χτύπημα”.

Όσον αφορά στο πετρέλαιο, η τιμή του NYMEX κινείται οριακά υψηλότερα κατά 0,01% στα 26,16 δολάρια ανά βαρέλι, και το brent κατά 0,06% υψηλότερα πέριξ των 25,45 δολαρίων.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η νευρική αυτή πορεία οφείλεται στην είδηση για νέα επίθεση αυτοκτονίας από Παλαιστίνιο, αργά τη νύχτα στο Τελ Αβίβ, η οποία ωστόσο χαρακτηρίστηκε ”αποτυχημένη”, καθώς από λάθος πυροδότηση το μόνο θύμα της επίθεσης ήταν ο ίδιος ο Παλαιστίνιος, χωρίς να υπάρξουν θύματα από τη γύρω περιοχή όπου στεγάζονται πολλά νυχτερινά κέντρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v