Ρεκόρ 23 μηνών για το χρυσό

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 23 μηνών διαμορφώνεται η τιμή του χρυσού, ξεπερνώντας και τα 323 δολάρια την ουγκιά, λόγω των πιέσεων που δέχεται το δολάριο αλλά και τη νευρικότητα που επικρατεί στη Μέση Ανατολή.

Νέο υψηλό ρεκόρ 23 μηνών καταγράφει η τιμή του χρυσού, υπερβαίνοντας τα 323 δολάρια την ουγκιά, ενισχυμένο κυρίως από τις πιέσεις που δέχεται το ”πράσινο” νόμισμα αλλά και τη νευρικότητα που επικρατεί στη Μέση Ανατολή.

Οι αναλυτές της αγοράς πολύτιμων μετάλλων σχολιάζουν ότι οι επενδυτές εκφράζουν έντονες ανησυχίες σχετικά με το ότι η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν γύρω από την περιοχή του Κασμίρ θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρή πολεμική σύρραξη.

Ιδιαίτερα αισιόδοξοι εμφανίζονται μάλιστα και για την περαιτέρω πορεία του χρυσού, εκτιμώντας ότι στις επόμενες ημέρες θεωρείται πολύ πιθανό να αγγίξει τα 330 δολάρια την ουγκιά, καθώς επισημαίνουν ότι το ψυχολογικό όριο των 325 δολαρίων είναι πλέον κάτι περισσότερο από εφικτό να επιτευχθεί. Αυτή τη στιγμή η τιμή του κυμαίνεται στα 322,75 δολάρια.

Τονίζουν παράλληλα ότι καθώς το δολάριο συνεχίζει να δέχεται έντονες πιέσεις και την αμερικανική αγορά να καταγράφει απώλειες, σε συνδυασμό με τη διατήρηση πολεμικού κλίματος στη Μέση Ανατολή, έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες για ένα ”ξέσπασμα” της τιμής του χρυσού.

Εξάλλου, ανοδικές τάσεις εμφανίζει και η τιμή του πετρελαίου, καθώς ύστερα από συνεχή πτωτική πορεία, η αναζωπύρωση της έντασης στη Μέση Ανατολή και οι βομβαρδισμοί αμερικανικών αεροσκαφών στο Νότιο Ιράκ έδωσαν ώθηση στο ”μαύρο χρυσό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v