Τραβάει την ανηφόρα ο χρυσός

Στα υψηλά διετίας εξακολουθεί να διαπραγματεύεται η τιμή του χρυσού, η οποία εμφανίζεται ενισχυμένη κατά 0,60% και διαμορφώνεται στα 316,35 δολάρια ανά ουγκιά από 315,85 το πρωί. Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο πετρέλαιο.

Στα υψηλά διετίας διαπραγματεύεται σήμερα η τιμή του χρυσού, η οποία εμφανίζεται ενισχυμένη κατά 0,60% και διαμορφώνεται στα 316,35 δολάρια ανά ουγκιά από 315,85 το πρωί. Η συνεχιζόμενη αποδυνάμωση του αμερικανικού νομίσματος στρέφει ολοένα και περισσότερους επενδυτές στην ”ασφάλεια” του χρυσού, τονίζουν παρατηρητές της αγοράς, οι οποίοι επισημαίνουν ότι αναμένεται και η περαιτέρω ενίσχυση του πολυτιμου μετάλου.

Οπως επισημαίνουν οι ίσιοι κύκλοι, το γεγονός ότι ο χρυσός είχε να προσεγγίσει τόσο υψηλά επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2000, είναι αξιοσημείωτο, καθώς ούτε και μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου δεν είχε ενισχυθεί σε τέτοια επίπεδα η τιμή του.

Στο μεταξύ σταθεροποιητικές τάσεις παρατηρούνται στην αγορά πετρελαίου, με το αργό και το brent να καταγράφουν από το πρωί πτωτικές τάσεις. Ειδικότερα, το brent στο Λονδίνο σημειώνει πτώση 0,28% και διαμορφώνεται στα 26,10 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη σημειώνει πτώση 0,44% και διαπραγματεύεται στα 26,79 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v