Ανοδικά το πετρέλαιο λόγω φημών εκ Ρωσίας

Ανοδικά κινούνται το πρωί της Παρασκευής οι διεθνείς τιμές πετρελαίου καθώς υπάρχουν φήμες για μη συμμόρφωση της Ρωσίας με τα όρια εξαγωγών του ΟΠΕΚ, ενώ και ο χρυσός ανεβαίνει.

Με τάσεις ανόδου διαπραγματεύονται το πρωί της Παρασκευής οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, επηρεασμένες από φήμες για μη συμμόρφωση της Ρωσίας με τα όρια εξαγωγών του ΟΠΕΚ, ενώ και ο χρυσός ανεβαίνει λόγω και της νέας υποχώρησης του αμερικανικού νομίσματος.

Η τιμή του NYMEX κυμαίνεται στα 28,07 δολάρια παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 0,12%, ενώ και το brent κινείται κατά 0,22% ανοδικά στα 26,60 δολάρια ανά βαρέλι.

Αιτία η έξαρση της φημολογίας, ότι η Ρωσία ενδέχεται να άρει τα όρια ημερήσιων εξαγώγιμων ποσοτήτων πετρελαίου σε ένα μήνα, προκειμένου να επωφεληθούν οι παραγωγοί της από τις αυξήσεις –της τάξεως του 35% από την αρχή του χρόνου- στις διεθνείς τιμές πετρελαίου.

Τις φήμες ενισχύει και το γεγονός ότι οι επικεφαλής των Lukoil και Yukos Oil θα συναντηθούν σήμερα με το Ρώσο πρωθυπουργό προκειμένου να εξετάσουν το παραπάνω ενδεχόμενο με αφορμή ότι ”έληξε η χειμερινή περίοδος και τα αποθέματα έχουν αυξηθεί”.

Όσον αφορά στην τιμή του χρυσού, ενισχύεται και πάλι το πρωί της Παρασκευής κατά 0,60% επαναπροσεγγίζοντας τα 310,25 δολάρια ανά ουγκιά, καθώς το αμερικανικό νόμισμα χάνει τα οριακά κέρδη του έναντι του ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v