Ψηλά ο χρυσός, πτώση για πετρέλαιο

Σε υψηλά επίπεδα (310 δολάρια η ουγκιά) διαπραγματεύεται και σήμερα η τιμή του χρυσού, εξαιτίας της συνεχιζόμενης εξασθένησης του αμερικανικού νομίσματος. Πτωτικές τάσεις επικρατούν στις τιμές του πετρελαίου.

Σε υψηλά επίπεδα διαπραγματεύεται και σήμερα η τιμή του χρυσού, εξαιτίας της συνεχιζόμενης εξασθένησης του αμερικανικού νομίσματος. Ειδικότερα, η τιμή του χρυσού, που το πρωί ξεπέρασε και πάλι τα 311,35 δολάρια η ουγκιά, υποχωρεί ελαφρώς στα επίπεδα των 310 δολαρίων.

Αντίθετα ελαφρώς πτωτικές τάσεις επικρατούν στις αγορές πετρελαίου με το αργό στην ηλεκτρονική αγορά της Νέας Υόρκης να διαπραγματεύεται στα 27,90 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας πτώση 0,39%. Η τιμή του brent στο Λονδίνο διαμορφώνεται στα 26,09 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας επίσης μικρή πτώση 0,49%. Στην πτωτική τάση των τιμών συνέβαλε η ”αποκλιμάκωση” της κρίσης στη Μέση Ανατολή, με την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από την πόλη Τουλκαρέμ της Δυτικής Όχθης.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς,, εκφράζονται φόβοι ενίσχυσης των τιμών, καθώς στη σημερινή μηνιαία έκθεσή της η Διεθνής Επιτροπή Ενέργειας (IEA) απηύθυνε σήμερα στον ΟΠΕΚ ελαφρώς συγκαλυμμένη έκκληση να εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής πετρελαίου των χωρών-μελών του κατά την επόμενη συνάντηση του διεθνούς οργανισμού τον Ιούνιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v