Νευρική η αγορά πετρελαίου λόγω Μ. Ανατολής

Πτωτική τάση επικρατεί το πρωί της Πέμπτης στη διεθνή αγορά πετρελαίου, ενώ ο χρυσός έχοντας υποχωρήσει από τα 310 δολάρια, ακολουθεί ελαφρώς ανοδική πορεία.

Τάσεις μικρής υποχώρησης –αστάθειας σύμφωνα με τους αναλυτές- παρουσιάζει το πρωί της Πέμπτης η διεθνής αγορά πετρελαίου, ενώ ο χρυσός κινείται ελαφρώς ανοδικά, έχοντας ωστόσο υποχωρήσει από το ”υψηλό” των 310 δολαρίων.

Η τιμή του αργού υποχωρώντας 0,12% κυμαίνεται στα 27,73 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ και στο Λονδίνο το brent υποχωρεί κατά 0,15% στα 25,88 δολάρια.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αγορά δεν μπορεί να βρει τον προσανατολισμό της, καθώς η κατάσταση στη Μ. Ανατολή είναι ”περισσότερο και από ρευστή”. Τις αγορές έχει ”παγώσει” η πρωινή προειδοποίηση Σαρόν ότι το Ισραήλ θα εκδικηθεί για την επίθεση στο Τελ Αβίβ που προκάλεσε το θάνατο σε 15 άτομα.

Οι αναλυτές τόνιζαν το πρωί ότι σε περίπτωση νέας ανάφλεξης της κατάστασης ”θα προκληθεί πανικός” τόσο για το πετρέλαιο όσο και στην αγορά του χρυσού, ο οποίος ενώ έχει υποχωρήσει κάτω από τα 310 δολάρια, κινείται ανοδικά κατά 0,10% στα 308,30 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v