Σε υψηλά επίπεδα κινείται ο χρυσός

Επίπεδα ρεκόρ κατέγραψε το πρωί της Τρίτης η τιμή του χρυσού καθώς ξεπέρασε τα 312 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ πτωτική τάση επικρατούσε στη διεθνή αγορά πετρελαίου, ύστερα από τη χθεσινή σταθεροποίηση.

Στα ύψη για ακόμη μια φορά η τιμή του χρυσού που ξεπέρασε το πρωί της Τρίτης τα 312 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ πτωτική είναι η εικόνα στη διεθνή αγορά πετρελαίου, ύστερα από τη χθεσινή σταθεροποίηση.

Ο χρυσός που ακολουθεί ανοδική πορεία τις τελευταίες δύο εβδομάδες, προσέγγίσε το πρωί της Τρίτης τα 312,55 δολάρια ανά ουγκιά, επιβοηθούμενος από την πτώση του δολαρίου και την αστάθεια στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.

Όσον αφορά στην αγορά πετρελαίου, μετά τη χθεσινή σταθεροποίηση, η πρωινή είδηση για λύση της πολιορκίας στο Ναό της Γεννήσεως, έφερε σσχετική ηρεμία, η οποία διαταράχθηκε προσωρινά από δήλωση Ισραηλινού αξιωματούχου ότι καμία τελική συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί.

Αποτέλεσμα, η τιμή του αργού να αρχίσει να ανεβαίνει κατά 0,06% στα 26,18 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ αντίθετα το brent στο Λονδίνο αντέδρασε πιο ψύχραιμα υποχωρώντας κατά 0,49% στα 25,25 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η αγορά θα κινηθεί νευρικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.Πάντως νωρίς το απογευμα το πετρέλαιο κινείτο στα 25,04 δολάρια το βαρέλι, ενω ο χρυσός είχε υποχωρήσει στα 310,25 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v