Ανοδικά ο χρυσός - σταθεροποιητικά το πετρέλαιο

Πάνω από τα υψηλά επίεπδα των 310 δολαρίων ανά ουγκιά εξακολουθεί να διαπραγματεύεται από το πρωί η τιμή του χρυσού, ενώ σταθεροποιητικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

Πάνω από 310 δολάρια ανά ουγκιά διαπραγματεύεται από το πρωί η τιμή του χρυσού, η οποία, όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς φαίνεται να ενισχύεται όσο το δολάριο εμφανίζει σημάδια περαιτέρω εξασθένησης.

Αυτή την ώρα η τιμή του χρυσού διαπραγματεύεται στα 310,25 δολάρια η ουγκιά, σημειώνοντας άνοδο 1,05%, ενώ νωρίς το πρωί είχε σπάσει και το φράγμα των 310 δολαρίων, σκαρφαλώνοντας στα 311 δολάρια η ουγκιά. Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι η τιμή του μετάλλου εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω, μιας και το δολάριο εκτιμάται ότι θα συνεχίσει την πτωτική του πορεία.

Αντίθετα σταθεροποιητικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές με το brent στο Λονδίνο να σημειώνει πτώση 0,15% και να διαμορφώνεται στα 26,04 δολάρια το βαρέλι, και την τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη να σημειώνει ομοίως μείωση 0,15% και να διαμορφώνεται στα 26, 96 δολάρια ανα βαρέλι.

Όπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς, η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη δήλωση του Αμερικανού προέδρου ότι ο Αριέλ Σαρόν και ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ ”έχουν συμφωνήσει σε κοινό σχέδιο αποκλιμάκωσης της κρίσης”. Σημαντικό ρόλο στην σταθεροποίηση των τιμών έχει διαδραματίσει και η διαβεβαίωση ότι η πολιορκία του αρχηγείου του Αραφάτ στη Ραμάλα θα διακοπεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v