Πτωτικά το πετρέλαιο, σημαντική άνοδος χρυσού

Η χθεσινή ανακοίνωση της μικρότερης τους αναμενομένου υποχώρησης των αποθεμάτων του αργού πετρελαίου στην αγορά των ΗΠΑ, τα δυσμενή εταιρικά αποτελέσματα πετρελαϊκών εταιριών, καθώς και οι κατηγορίες της αυστραλιανής επιτροπής ανταγωνισμού κατά των Shell, Mobil και Caltex για αύξηση των τιμών των καυσίμων, κατόπιν συννενόησης, προκαλούν νευρικότητα στην αγορά πετρελαίου.

Η χθεσινή ανακοίνωση της μικρότερης τους αναμενομένου υποχώρησης των αποθεμάτων του αργού πετρελαίου στην αγορά των ΗΠΑ, τα δυσμενή εταιρικά αποτελέσματα πετρελαϊκών εταιριών, καθώς και οι κατηγορίες της αυστραλιανής επιτροπής ανταγωνισμού κατά των Shell, Mobil και Caltex για αύξηση των τιμών των καυσίμων, κατόπιν συννενόησης, έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα νευρικότητας στην αγορά πετρελαίου.



Ειδικότερα, όσον αφορά στις τιμές του πετρελαίου, η τιμή του αργού στη Νέα υόρκη σημειώνει πτώση 0,50% και διαμορφώνεται στα 26,12 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του brenτ σημειώνει πτώση 0,42% και διαμορφώνεται στα 25,58 δολάρια ανά βαρέλι.

Αντίθετα, σημαντική άνοδο καταγράφει η τιμή του χρυσού η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στα επίπεδα των 305 δολαρίων ανά ουγκιά, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας εξόρυξης και κοπής διαμαντιών AngloDutch ότι βρίσκεται σε φάση αναζήτησης στρατηγικού ετέρου. Η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,85% και βρίσκεται στα 304,5 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v