Ανοδικά ο χρυσός-Υποχωρεί το πετρέλαιο

Κοντά στα 305 δολάρια ανά ουγκιά πλησιάζει το πρωί της Τετάρτης η τιμή του χρυσού, επηρεασμένη θετικά από την ανακοίνωση της εταιρίας διαμαντιών AngloDutch για επικείμενες συγχωνεύσεις στον κλάδο, ενώ πτωτικά κινείται το πετρέλαιο.

Πέριξ των 305 δολαρίων ανά ουγκιά διαπραγματεύεται η τιμή του χρυσού, επηρεασμένη θετικά από την ανακοίνωση της AngloDutch για επικείμενες συγχωνεύσεις στον κλάδο, ενώ πτωτικά κινούνται οι τιμές πετρελαίου.

Το πρωί της Τετάρτης, η τιμή του χρυσού ακολουθεί ανοδική τάση κατά 0,85% και βρίσκεται στα 304,5 δολάρια ανά ουγκιά ύστερα από ανακοίνωση της κορυφαίας εταιρίας του κλάδου διαμαντιών AngloDutch ότι σχεδιάζει συγχωνεύσεις και εταιρικές συνεργασίες.

Όσον αφορά στην τιμή του πετρελαίου, το αργό υποχωρεί κατά 0,50% στα 26,12 δολάρια ανά βαρέλι, αλλά και το brend κινείται με πτώση 0,42% στα 25,58 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι αναλυτές αποδίδουν τη σημερινή τάση στη χθεσινή υποχώρηση του αργού στην αγορά των ΗΠΑ, αλλά και στις αρνητικές για τον κλάδο ειδήσεις που αφορούν στις κατηγορίες από τις αντιμονοπωλιακές αρχές της Αυστραλίας κατά των Shell, Mobil και Caltex για κατά βούληση αύξηση των τιμών των καυσίμων, γεγονός που αμαυρώνει τη διεθνή εικόνα των πετρελαϊκών κολοσσών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v