Υψηλότερα το πετρέλαιο και ο χρυσός

Τάσεις ανόδου καταγράφουν το πρωί της Πέμπτης οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, καθώς έντονες είναι οι φήμες ότι η αμερικανική έκθεση με τους δείκτες DOE θα περιλαμβάνει αρνητικά σχόλια.



Ανοδική πορεία ακολουθούν το πρωί της Πέμπτης οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, καθώς η αγορά έχει επηρεαστεί από την έντονη φημολογία ότι η αμερικανική έκθεση των δεικτών DOE θα περιλαμβάνει αρνητικά σχόλια.

Η τιμή του αργού πετρελαίου καταγράφοντας άνοδο 0,10% βρίσκεται στα 26,15 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ κέρδη της τάξεως του 0,14% καταγράφει και το brend πλησιάζοντας τα 25,52 δολάρια ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τις φήμες, η έκθεση DOE του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας, αναμένεται επιφυλακτική όσον αφορά στο μέλλον της αγοράς ενώ προβλέπεται να δικαιολογεί τη στάση της τονίζοντας ”καμία ειρηνευτική προσέγγιση δεν έχει επιτευχθεί μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, ενώ ο ΟΠΕΚ δεν σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή τον Ιούνιο, παρά την αναστάτωση που προκάλεσε η διακοπή των εξαγωγών από το Ιράκ και τη Βενεζουέλα”.

Οι αναλυτές εκτιμούν, ότι οι τιμές θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία σε περίπτωση που αργότερα σήμερα επιβεβαιωθούν οι φήμες, υπενθυμίζοντας και τις χθεσινές δηλώσεις Γκρίνσπαν.

Όσον αφορά στην αγορά μετάλλων, η τιμή του χρυσού ακολουθεί επίσης ανοδική πορεία κατά 0,20%, επαναφέροντας στο προσκήνιο το ευγενές μέταλλο, η τιμή του οποίου πλησιάζει τα 302,25 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v