Ανοδος σε πετρέλαιο και χρυσό

Ανοδική τροχιά εξακολουθούν να διαγράφουν οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, εξαιτίας της ανακοίνωσης του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου ότι τα αποθέματα στις ΗΠΑ μειώθηκαν περισσότερο του αναμενόμενου κατά την περασμένη εβδομάδα.

Ανοδική τροχιά εξακολουθούν να διαγράφουν οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, εξαιτία της ανακοίνωσης του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου ότι τα αποθέματα στις ΗΠΑ μειώθηκαν περισσότερο του αναμενόμενου κατά την περασμένη εβδομάδα.

Η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη σημειώνει άνοδο 0,54% και η τιμή του διαμορφώνεται στα 25,55 δολάρια το βαρέλι. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις ανακοινώθηκε η είδηση, η τιμή του αργού έφτανε να ενισχύεται μέχρι και 2,6%. Η τιμή του brent κινείται επίσης ανοδικά κατά 0,40% και διαμορφώνεται στα 24,98 δολάρια το βαρέλι, ενώ το πρωί είχε φτάσει στα 25,20 δολάρια ανά βαρέλι.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου, τα αμερικανικά αποθέματα σε αργό πετρέλαιο υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα κατά 2,2%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μείωσή τους από τις 12 Οκτωβρίου του 2001.

Όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, η εν λόγω μείωση δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητική για το μέλλον. Αυτό που προκαλεί ανησυχίες είναι ότι η μείωση των αποθεμάτων οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στις πρόσφατες εξελίξεις στη Βενεζουέλα, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου. Στο μεταξύ σημαντική άνοδο 3,50% καταγράφει και η τιμή του χρυσού, η οποία διαμορφώνεται στα 302,05 δολάρια η ουγκιά, από 300,40 δολάρια το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v