Πτωτικές τάσεις στο πετρέλαιο

Το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο της Βενεζουέλας, CTV, ανακοίνωσε οτι αποφάσισε να κηρύξει γενική απεργία επ’ αόριστον. Από το πρωί αργό και brent παρουσιάζουν τάσεις υποχώρησης.

Το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο της Βενεζουέλας, CTV, ανακοίνωσε οτι αποφάσισε να κηρύξει γενική απεργία επ’ αόριστον σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του προέδρου Ούγκο Τσάβες. ’’Συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε σε επ’ αόριστον απεργία’’ δήλωσε ο πρόεδρος του CTV, Κάρλος Ορτέγκα επικαλούμενος την έλλειψη ανταπόκρισης στα αιτήματα των εργατών και στα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Από το πρωί οι τιμές του πετρελαίου παρουσιάζουν τάσεις υποχώρησης, με το αργό στο NYMEX να υποχωρεί κατά 0,13% και να διαμορφώνεται στα 26,01 δολάρια το βαρέλι και το brent στο Λονδίνο να υποχωρεί οριακά κατά 0,07% και να διαμορφώνεται στα 25,50 δολάρια το βαρέλι. Σύμφωνα με παρατηρητές της αγοράς οι βασικοί παράγοντες που θα επηρεάσουν μέχρι και το τέλος της εβδομάδας την παγκόσμια αγορά είναι ο βαθμός εξομάλυνσης της κατάστασης στη Μ. Ανατολή, καθώς και οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη Βενεζουέλα.

Πτώση 0,20% σημειώνει και η τιμή του χρυσού, η οποία ωστόσο επέστρεψε στα επίπεδα των 300 δολαρίων η ουγκιά (301,55), τα οποία οι αναλυτές χαρακτηρίζουν ως ”πολεμικά”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v