Σημαντική πτώση των τιμών του πετρελαίου

Στα επίπεδα των 26 δολαρίων υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου, το υψηλότερο ποσοστό πτώσης των τελευταίων έξι εβδομάδων, ενώ όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα.

Οι τιμές του αργού έφτασαν σήμερα να υποχωρούν έως 2,1%, το υψηλότερο ποσοστό πτώσης των τελευταίων έξι εβδομάδων, ενώ όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με δηλώσεις του γγ του ΟΠΕΚ η πτώση των τιμών θα συνεχιστεί έως ότου φτάσουν σε ένα πραγματικό επίπεδο, το οποίο και ορίζεται, όπως είπε από τα θεμελιώδη.

Η τιμή του αργού έπεσε 2,1%, εν αναμονή της αμερικανικής παρέμβασης, που αναμένεται να χαλαρώσει την ανησυχία για πιθανή διακοπή της ροής από τη Μέση Ανατολή. Η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή και η προσδοκία για ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη έχει ανεβάσει τις τιμές μέχρι και 38% μέσα σε δύο μήνες.

Οι τιμές του αργού για παράδοση Μαίου μειώθηκαν κατά 56 σεντς ή 2,1%, στα 26,75 δολάρια το βαρέλι, στο χρηματιστήριο πετρελαίου του Λονδίνο. Η τιμή του brent, που είναι ενδεικτική για τα δύο τρίτα της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου, έχει ανέβει κατά 35% εντός του 2002.

Αυτή την ώρα η τιμή του brent σημειώνει πτώση 1,19% και διαμορφώνεται στα 26,12 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη, διαμορφώνεται στα 25,98 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας πτώση 0,60%.

Πτώση καταγράφει και η τιμή του χρυσού, η οποία ”έσπασε” το όριο των 300 δολαρίων. Πιο συγκεκριμένα η τιμή του χρυσού καταγράφει πτώση 1,95% και διαμορφώνεται στα 299,05 δολάρια η ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v