Ο ΟΠΕΚ δεν θα αυξήσει την παραγωγή του

Ανοδικά κινούνται το απόγευμα οι τιμές του πετρελαίου, ενώ ανακοινώθηκε ότι ο ΟΠΕΚ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής του για την αναχαίτιση των ανοδικών τάσεων, οι οποίες και αποδίδονται σε κερδοσκοπικές κινήσεις.

Ο ΟΠΕΚ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής του για να αναχαιτίσει την τρέχουσα ανοδική τάση των διεθνών τιμών του αργού, καθότι αυτή οφείλεται σε κερδοσκοπικές κινήσεις και όχι σε έλλειψη αργού στην αγορά, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του διεθνούς οργανισμού, Αλί Ροντρίγκες.

Οι κερδοσκοπικές αυτές κινήσεις οφείλονται σε ”πολιτική αβεβαιότητα” πρόσθεσε ο Ροντρίγκες. ”Δεν μπορούμε να αυξήσουμε την παραγωγή όταν τα επίπεδα της ζήτησης είναι τόσο χαμηλά όσο τα σημερινά” τόνισε ο γ.γ. του ΟΠΕΚ, καθώς παραδοσιακά η ζήτηση εξασθενεί στο δεύτερο τρίμηνο, μετά το τέλος του χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο.

Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Μαϊου σημειώνει άνοδο 0,78% και διαμορφώνεται στα 28,05 δολάρια το βαρέλι, έναντι τιμής ανοίγματος στα 27,41 δολάρια το βαρέλι και χθεσινής τιμής κλεισίματος στα 27,27 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του αργού κινείται επίσης ανοδικά κατά 0,56% και διαμορφώνεται στα 28,12 δολάρια το βαρέλι.

Πτώση καταγράφει και η τιμή του χρυσού και πιο συγκεκριμένα κατά 0,70%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 302,05 δολάρια η ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v